2018-07-08

Betolakodók százezrei szálltak meg egy Párizs melletti megyét, az állami futárcég tavaly november óta nem kézbesít oda

Oszd meg másokkal is!

Az egykor szebb napokat látott Párizs és környéke bevándorlókkal van tele: egy frissen napvilágot látott jelentés szerint a francia főváros közvetlen északkeleti szomszédságában található Seine-Saint-Denis megyében a migránsok létszáma elérheti a 400 ezer főt.

A dokumentumot két parlamenti képviselő, François Cornut-Gentille és Rodrigue Kokouendo állította össze. A két honatya nem kevesebbet állít, mint hogy a párizsi agglomerációhoz tartozó Seine-Saint-Denis-ben a francia állam lényegében csődöt mondott.


Párizsban táborozó jövevények (fotók: Harriet Hadfield / shutterstock.com)

A betolakodók száma a területen 150 000 és 400 000 között van. 28%-uk a szegénységi küszöb alatt él, a munkanélküliségi ráta 12,7%, ami jóval magasabb, mint az országos átlag.

A jelentés a következőképpen jellemzi a francia főváros közvetlen tőszomszédságában kialakult helyzetet: „a szociális, gazdasági és biztonsági körülmények hihetetlen romlása tapasztalható.” A szegénység és a magas munkanélküliség miatt az illegális bevándorlók között magas a bűnözési arány – olvasható a dokumentumban, amely rámutat, hogy a migránsok jelenléte súlyos tehertételt jelent a közszolgáltatások számára, és komoly társadalmi feszültségek forrása.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Miután a francia hatóságok megtisztították a calais-i „dzsungelt” a betolakodóktól, sokan közülük Párizsba, illetve annak közvetlen környékére költöztek. Jelenleg közel 550 migráns érkezik naponta a fővárosba. Egy részük Olaszországból jön, amit könnyedén megtehetnek, mivel semmiféle határellenőrzés nincs a két ország között.

Tavaly novemberben az állami tulajdonú La Poste-csoporthoz tartozó francia csomagküldő szolgálat, a Chronopost a panaszokra válaszolva azt közölte, azért nem szállítják ki a Seine-Saint-Denis-be címzett csomagokat, mert túl veszélyessé vált a környék. A megyében lakók ugyanis ha küldeményt kapnak, kénytelenek azt személyesen átvenni a csomagküldő cég központjában. A Chronopost vezérigazgatója szerint 2016-ban  – országos szinten – 51 futárjukat támadták meg a csomag kézbesítése közben. 2015-16 folyamán, azaz mindössze két év alatt az erőszakos rablótámadások száma 40%-kal nőtt Seine-Saint-Denis-ben, míg országos szinten 60%-kal, tehát találnánk még ott jóféle környékeket, ahová szívesen beköltöztetnénk “érzékenyíteni” a liberálisokat.

P. – Voice of Europe –  Breitbart –  Le Parisiennyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!