2018-10-11

Az ISS ma reggel útnak indult legénysége kényszerleszállást hajtott végre, miután meghibásodott a rakéta

Oszd meg másokkal is!

Az orosz Szojuz űrhajó Kazahsztánban kényszerleszállást hajtott végre, miután a hordozórakéta meghibásodott. A fedélzetén tartózkodó két űrhajós életben van és nem sérültek meg.

Az Alekszej Ovcsinyin űrhajóst és Nick Hague NASA asztronautát szállító űrhajó sikeresen landolt Zsezkazgantól 20-25 kilométerre, Kazahsztán középső részén. Négy helikoptert küldtek, hogy felvegyék a legénység tagjait.

A legénység leszállt. Mindenki életben van,” – írta Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz vezetője a Twitteren.

A NASA megerősítette az űrkapszula sikeres leszállását, és azt mondta, hogy a legénység “jó állapotban van és kapcsolatban vannak velük“.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Roszkoszmosz, Oroszország nemzeti űrkutatási hivatala egy ellenőrzést fog tartani a Progress Rakéta Űrközpontban, ahol a kérdéses Szojuz rakétát gyártották.

Rogozin Kazahsztánba utazott, hogy ellenőrizze a leszállóhelyet.

A katonaság is segített a mentési erőfeszítésekben, és a hadsereg ejtőernyősöket dobott le a területre.

A mentőcsapat megtalálta a legénységet,” – erősítették meg a földi források hozzátéve, hogy a személyzet egyik tagja sem igényelt orvosi kezelést.

Ovcsinyint és Hague-t sikerült kiszedni a kapszulából. Jó állapotban vannak, és pszichológusok vizsgálják őket, közölték a szakemberek.

A NASA vezetője, Jim Bridenstine egy nyilatkozatában kijelentette, hogy a két férfit a Moszkvai Régió űrkiképző létesítményébe szállítják.

Az orosz kormány hivatalos vizsgálatot indít a baleset miatt. Vlagyimir Putyin elnök és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök tájékoztatást kaptak a helyzetről.

Hála istennek, az űrhajósok élnek, ez a lényeg,” – mondta Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov. (1)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!