2018-04-15

Az ellenzék képtelen feldolgozni hatalmas vereségét

Oszd meg másokkal is!

A 2010-es kiemelkedő szereplését is felülmúlta a Fidesz-KDNP a 2018-as parlamenti választáson. Az ellenzék pedig hatalmasat bukott, napok óta csak jajveszékel és ujjal mutogat mindenkire, hol egymásra, hol a választási rendszerre – már egymást is ütik, szó szerint – de legfőképpen a kormányra és az elsöprő többséget megszavazó emberekre, mert foggal körömmel igyekeznek saját totális alkalmatlanságukról és kudarcukról elterelni a figyelmet. Nem volt ez ma este sem másképp, Soros György hazai szövetségesei tüntetni hívták a demokratikus választások eredményét tagadókat, ahol a nagyot bukó ellenzék szinte összes ismertebb arca megjelent.

A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, biztos a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége.

A tüntetésen minden felszólaló névleg a demokrácia mellett állt ki, azonban sikerült egy teljesen antidemokratikus és a nyugat-európai jogállami megoldásokkal szembe menniük – írta az Origo. Hozzátették: a demonstráció szervezőinek ezenkívül sok újat nem sikerült prezentálniuk, mivel ugyanazokat az üres frázisokat hallhattuk tőlük, amikkel 2010 óta próbálnak sikereket elérni.

A tömegben természetesen feltűntek a korábbi évtizedek teljesen lejáratódott balliberális arcai. Ott volt Bajnai Gordon, Bokros Lajos, Lendvai Ildikó és persze Gyurcsány Ferenc. Amiben a mostani rendezvény eltért a korábbi baloldali tüntetésektől, hogy a választáson súlyos vereséget szenvedett Jobbik vezérkara is feltűnt.

A rendezvény első percétől az emberek között szaladgált remegve a nőverő Juhász Péter is, az Együtt elnöke, kezében egy dobozzal, és pénzt kunyerált a jelen lévőktől, ugyanis viccpártja még az 1 százalékot sem érte el, de a felvett állami támogatást természetesen mind elköltötték. Persze kéregetni könnyebb, mint elmenni dolgozni.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Kossuth téren a demonstráció az elmúlt évek baloldali kottája szerint folyt. Az összes korábbi sikertelen jelszót megismételték a felszólalók, amit a 2010-es választás óta hallhattunk. Az igazi csúcspont akkor érkezett el, amikor Gulyás Balázs, a nemlétező internetadó elleni tüntetések főszervezője bejelentette, hogy új választást akarnak.

Múlt vasárnap a magyar választók elsöprő többsége mondott nemet az ellenzéki pártokra, ezért egy ilyen bejelentést nem lehet másként értékelni, hogy a szervezőknek a demokráciához semmi közük nincsen. Egy hasonlattal élve ez olyan követelés, mintha egy lottósorsolás után felszólítanánk a bizottságot, hogy húzzon új számokat, mivel a szelvényünk nem nyert. Új választások követelése legalább akkora képtelenség a mostani helyzetben, mint a kétfarkú kutyapárt örök életre és ingyen sörről szóló ígérete.

A magát még mindig függetlennek (még leírni is vicc) beállítani próbáló index és 444 transzba esve remegett és görcsösen ódákat zengett a tömegről (mely messze alulmúlta a Békemenet létszámát), szívecskékkel is jelezvén pártatlanságukat. Ám görcsös próbálkozásuk ellenére a tömeg szétszéledt és hazaballagott.

Lokál nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!