2017-09-12

Ausztriában az összes bűncselekmény 1/3-át migránsok követik el

Oszd meg másokkal is!

A Wochen Blick beszámolója szerint a legújabb osztrák statisztikai adatokból az derül ki, hogy az Ausztriában elkövetett összes bűncselekmény egyharmadát a 2016-os évben már külföldi állampolgárok, főként migránsok követték el. A lap szerint a sokkoló adatok az osztrák politikusokat arra késztetik, hogy a jelenleginél szigorúbb ítéleteket sürgessenek a bűncselekmények elkövetőivel szemben.

A tavalyi összesen 40 665 bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított személy közül, 12,637-en nem osztrák állampolgárok voltak (31,1%). A külföldi állampolgárságú gyanúsítottak közül 19,7% azoknak az aránya, akik menedékkérőkként vannak regisztrálva Ausztriában.

A lap információi szerint a menedékkérők különösen magas számban, a számarányukhoz képest 20-szorosan, azaz rendkívül felülreprezentáltan szerepelnek a nemi erőszakok elkövetői között a bűnügyi nyilvántartásokban. A Wochen Blick tudósítása alapján a sz**xuális bűncselekmények 25,53%-át külföldi állampolgárok követték el.

A lap a kriminalisztikai adatokkal összefüggésben megkereste Manfred Haimbuchner politikust, aki azt mondta, hogy az emberek az egyre több sikeres büntetőeljárás ellenére is úgy érzik, hogy a jelenlegi büntetések nem eléggé elrettentőek. Ugyanis a bírók többnyire csak a büntetési tételek alsó harmadát szabják ki ítéleteikben a bűnösökre.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!