2017-10-03

Apja bankrabló, ő milliomos volt – Megdöbbentő részletek derültek ki a Las Vegas-i mészáros múltjáról

Oszd meg másokkal is!

Stephen Paddock, a Las Vegas-i lövöldöző több mint ötven embert ölt meg és ötszázat megsebesített vasárnap, amikor tüzet nyitott egy koncert résztvevőire egy 32. emeleti lakásból. A férfi kilétéről eddig nem sokat lehetett tudni, most azonban kiderült, hogy a 64 éves gyilkos egy milliomos volt, aki szerencsejátékkal és ingatlanokkal kereste meg mesés vagyonát. Paddocknak nem volt priusza, ahogy katonai kiképzése sem, a rendőrség pedig még mindig nem tudja kitalálni, vajon mi késztette a férfit arra, hogy elkövesse ezt a szörnyű tettet. Bár a mészárlást az Iszlám Állam vállalta magára, az eddigi információk alapján egyetlen nemzetközi terroristacsoporttal sem volt kapcsolata, és nincs bizonyíték arra, hogy áttért volna az iszlámra.

Magyar idő szerint hétfő reggel egy ismeretlen férfi tüzet nyitott Las Vegas egyik hoteljének (Mandalay Bay) tetejéről. A 64 éves támadó a Route 91 Harvest fesztivál hallgatóságát vette célba automata fegyverével. Paddock még az előtt öngyilkos lett, hogy a rendőrök rátörték a hotelszoba ajtaját.

Könyvelőből csendes milliárdos

Azóta a férfiről sok minden kiderült. Stephen Paddock egy 64 éves, nyugdíjas könyvelő volt, aki belső ellenőrként dolgozott egy Lockheed Martin nevű cégnél a 80-as években néhány évig, majd befektetője és menedzsere lett lakáskomplexumoknak Texas-ban és Kaliforniában. Ez a vállalkozás hozta meg neki a millióit a testvére elmondása szerint, akivel egyébként évekig alig beszélt. A testvér azt is elmondta, hogy a férfiben semmi különös nem volt, egy átlagos ember volt, aki Mesquite-ben élt és néha elment Las Vegas-ba kaszinózni egyet. Állítólag még a burritót is szerette. Paddocknak a Daily Mail szerint magánrepülői is voltak, és a country zenéért is rajongott, valamint gyakran látogatott el olyan koncertekre, mint amilyet most megtámadott.

Testvérének egyébként fogalma sem volt arról, hogy Paddock rajongott a fegyverekért, azt tudta, hogy vannak neki ilyenek, de mindig azt gondolta, hogy csak kézifegyverekről van szó. Pedig Paddock nagyon is szerette a fegyvereket és tudott is bánni velük: szállodai szobájában a hatóságok Colt AR-15-öst AK-47-est három darab FN-15-öst, DDM4-est is találtak, és volt olyan fegyver ami úgy lett átalakítva, hogy percenként akár 400-800 lövést is le lehessen adni velük. Paddocknak katonai kiképzése nem, csak Nevadára és Alaszkára érvényes vadászengedélye volt, így legálisan jutott a legkülönbözőbb típusú fegyverekből álló arzenáljához. A rendőrség a szállodai lakosztályban 23, a házában 19 lőfegyvert talált, valamint katonai lőszereket, fegyverállványokat. Stephen Paddock soha nem állt mentális problémák miatt orvosi kezelés alatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Nem volt gyanús, bár 10 bőrönddel érkezett a szállodába

Stephen Paddock szeptember 28-án költözött be a Mandalay Bay nevű szállodába. A férfi tíz bőrönddel érkezett, ami bár furcsa volt a szálloda dolgozóinak, a férfi nem keltett gyanút a viselkedésével, így senkiben nem merült fel, hogy bárkire is veszélyt jelenthet. A hotel kiválasztása természetesen szándékos volt, ugyanis éppen egy háromnapos szabadtéri countryfesztivál zajlott a Mandalay Bay Hotel közelében. Azt is jól tudta, hogy több fegyverre lesz szüksége az újratöltés és a fegyverek használat közbeni felforrósodása miatt. Helyi idő szerint 22 óra 8 perckor furcsa hangokat hallott a koncert 22 ezres közönsége, ekkor nyitott tüzet a szórakozókra a férfi. Floridában élő öccse elmondta a sajtónak, bár az Iszlám Álam a saját harcosának nevezte Paddockot, nem tud róla, hogy bármilyen kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel. Paddock egy 400 ezer dolláros (120 millió Ft) házban élt 62 éves barátnőjével Marilou Danley-vel, akit a hatóságok sokáig kerestek a tragikus eset után.

Apja hírhedt bankrabló volt

A mészáros kétszer nősült és vált el, gyereke nem született. A rendőrség egy darabig nem találta ex-élettársát, Marilou Danley-t, de kiderült róla, hogy Japánban tartózkodik. A nő azért keltette fel a hatóságok figyelmét, mert állítólag a pár együtt csekkolt be a szállodába, azonban hamar kiderült, hogy a nő Japánban tartózkodik, és így kizárták a részvétel lehetőségét. Paddock családi életének egyébként van egy fekete foltja: apja ugyanis Benjamin Hoskins volt, egy komoly bankrabló, aki az FBI legkeresettebb személyeinek a listájára is felkerült 1969-ben.

Forrás: Daily Mail; Vezető kép: Daily Mail

PS nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!