2019-02-13

Ami az MTI tudósításából kimaradt: hazugságon kapták Hillert a “szörnyűséges Budaházy-terrorizmus tárgyalásán”

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A Kuruc.info korábbi írása: Hiller Budaházyék perén: amikor egy MSZP-SZDSZ-es hazaáruló gazemberezi a hazafiakat

A Budaházy.org beszámolója a Hunnia-ügy 2019. február 12-i tárgyalási napjáról:

Három téma volt ezen a tárgyalási napon. A kelenföldi SZDSZ-pártiroda elleni, 2007. szeptember 17-i, illetve a kőbányai MSZP-székház elleni, 2007. október 19-i Molotov-koktélos támadások, valamint a Hiller István házára 2007. december közepén leadott lövések ügye.


Korábbi fotó (Berecz Valter/24.hu)

Az SZDSZ-iroda ügyében mindössze annyi újdonság derült ki – azon kívül, hogy azóta maga a párt is megszűnt -, hogy már a székház sem létezik, lebontották, a helyén társasház épült.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az MSZP-iroda megtámadóit a lakása ablakából annak idején menekülni látó szemtanú hölgy ezen a tárgyaláson megint egy újabb elkövetői létszámmal állt elő. Emlékeztetőül; a nyomozati vallomásában négy fő szerepelt, amire az első, még 2011 májusában történt tárgyaláson azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért szerepel a vallomásában így, mert ő határozottan három főre emlékszik. Ezek után most közölte, hogy egy főt látott elfutni. Szóval jelenleg teljes a káosz az elkövetők létszámát illetően.

További érdekesség volt, hogy a szintén tanúként megjelenő férje – aki le is ment az ominózus éjjelen megnézni, hogy mi történt az MSZP-székháznál – most kijelentette, hogy ő nem látott a székháztól 15-20 méterre lévő füves területen a “székház betört ablakáról letépett szalagfüggöny-darabokat és elhagyott baseball-sapkát”, csak a rendőrök kérdezték tőle, hogy látta-e ezeket. Ezzel szemben a nyomozati vallomásába a rendőri kérdés és az arra adott nemleges válasz helyett már az került bele, hogy ő látott ilyesmit. Ez pedig így valótlanság ugye.

Egyébként nem ez az első eset az eljárás során, amikor a bíróságon egy tanú állítja, hogy a rendőrségi jegyzőkönyvben nem az van, amit ő anno mondott. Legyen ez tanulság mindenki számára, hogy csak olyasmit írjon alá, amit figyelmesen átolvas előtte!

Valamiért ennek a sapkának az adott helyre kerülése láthatóan fontos volt a rendőrségnek már a cselekmény megtörténtekor, miközben az ezzel kapcsolatos ellentmondásokat tovább növeli, hogy a helyszínelés fotóinál is az egyiken még nincs semmi az adott területen, a másikon megjelennek ott a függönydarabok és a sapka.


A helyszín megváltozása a kőbányai MSZP-székháznál

A sapkakérdésnek pedig azért is nagy a jelentősége, mert ez a – valamilyen módon odakerült – sapka az, amiről hét évvel a cselekmény után egyszer csak – láss csodát! – előkerült egy kevert DNS-minta, amelyben kevertsége ellenére mégiscsak valahogy az egyik vádlottat vélte “dominánsként” felfedezni az ügyészség szakértője.

Hiller István meghallgatása során kijelentette, hogy ő “terrorizmusként” élte meg a házára való rálövést (az mondjuk érthetetlen, hogy akkor miféle élvezetet okoz neki, hogy naponta nézegeti annak nyomát, merthogy elmondása szerint szándékosan azóta se csináltatta meg a belövés helyét az ablakkereten). Viszont az is kiderült, hogy ez az ő szubjektív megítélése, mert sem előtte, sem utána soha semmi üzenetet/magyarázatot nem kapott, hogy miért is történt a cselekmény.


A belövés helye Hiller István lakásának ablakán

Mikor azon szörnyülködött, hogy ilyen erőszakos cselekedet még addig soha nem történt Magyarországon politikusokkal, akkor Budaházy György felfrissítette Hiller úr emlékezetét, hogy évekkel ezelőtt a Fidesz Lendvai utca székházának erkélyét szabályosan lerobbantották. Azt már nem tudta hozzátenni Budaházy, hogy volt olyan is, amikor Torgyán József fél házát romba döntötte egy pokolgép, meg az Országház bejárata robbant fel, mert a bíró leállította. Persze nem csak Hiller István szelektív emlékezete érdekes ezzel kapcsolatban, hanem az is, hogy ezen eseteknél valamiért nem indult “terrorizmus” kapcsán nyomozás.


A Hiller házánál talált hüvely (fotó: Kuruc.info)

Másik érdekesség volt, hogy Hiller azt állította a bíróságon, hogy a belövésről a budapesti rendőrfőkapitánytól értesült, mikor már a rendőrség kint helyszínelt a lakásán. Aztán Budaházy felolvastatta Hiller takarítónőjének a vallomását, aki a nyomokat délelőtt felfedezte, és aki jelezte is ezt Hillernek telefonon, miután Hiller valami embereit kiküldte az akkor még a rendőrség által nem is látott helyszínre “rendezkedni” valamit. A rendőrség csak ez után ment oda.

Ezt hallva Hiller kénytelen volt elismerni, hogy valójában ez így volt, és nem úgy, ahogy elsőre előadta. Ezek fényében ki tudja, mennyire hiteles helyszín volt az akkor már, mire a rendőrök oda kiértek.

Kuruc nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...