2019-02-13

“Állítsuk meg közösen a magyarellenességet!”

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségeként üdvözöljük a Magyar Polgári Párt azon kezdeményezését, melynek értelmében bűnügyi panaszt emeltek a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen, ugyanakkor arra kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy aláírásukkal is támogassák az MPP kezdeményezését – ellátva kézjegyükkel a panaszhoz kapcsolódó petíciót!

Minden rendelkezésünkre álló eszközzel megálljt kell parancsolnunk az egyre rohamosabban terjedő és állami szintre emelt romániai magyarellenességnek. Ezen meggyőződésünkből fakadóan törekszünk arra, hogy a közösségünket ért támadásokat ne hagyjuk szó nélkül, és a jog eszközével védjük meg magunkat, értékeinket és szimbólumainkat.

A Néppárt vezetőiként korábban épp ezért tettünk büntetőfeljelentést a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) elnöke, Alexandru Cumpănașu ellen, annak magyarellenes kijelentései miatt, Mihai Tudose volt román miniszterelnök botrányos, akasztásos megnyilatkozása után, továbbá – a teljesség igénye nélkül – ismeretlen tettes ellen a Kaufland-ügy provokátora, vagy épp a nagyváradi zászlóégetés elkövetője ellen.

Épp ezért helyénvalónak tartjuk a Magyar Polgári Párt kezdeményezését is, melynek támogatására ezúton kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat!

Meggyőződésünk, hogy az egyre inkább terjedő magyarellenességgel szemben csak közös erővel és összehangolt munkával lehet eredményesen fellépni.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Nem hagyhatjuk, hogy 30 évvel a rendszerváltás után még mindig azok a provokátorok uralják a közbeszédet, akiknek egyetlen célja éket verni a békés román–magyar együttélés közé, és megakadályozni Románia modernizálását, amelynek optimális kerete a történelmi régiókra alapozó föderális államberendezkedés és a közösségi autonómiák különböző formái, közöttük a számunkra létfontosságú Székelyföld területi autonómiája.

Mindezen megnyilatkozások csak még súlyosabbak egy olyan helyzetben, amikor Románia kormánya – az Európai Unió soros elnökeként – célul tűzte ki az intolerancia és a xenofóbia elleni harcot.

Ahogy eddig, úgy az elkövetkezőkben is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon és a nemzetközi fórumokon is felemeljük szavunkat a bennünket ért támadásokkal szemben, melynek egyik eszköze lehet a Dan Tanasă elleni bűnügyi panasz is.

Állítsuk meg közösen a magyarellenességet!

Hunhír nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...