2018-09-12

Af­gá­nok­kal való ve­re­ke­dés köz­ben állt le egy 22 éves fi­a­tal szíve

Oszd meg másokkal is!

Ha­lá­los ki­me­ne­telű ve­re­ke­dés tör­tént a né­met­or­szági Köt­hen város egyik ját­szó­te­rén. Egy 22 éves német férfi vesz­tette éle­tét, két afgán mig­ránst pedig elő­ze­tes le­tar­tóz­ta­tásba he­lyez­tek a rend­őrök, írja a Ripost.

Szász-Anhalt tartomány igazságügyi minisztere szerint még nem világos minden részlet a tragédiával kapcsolatban, így következtetéseket kár lenne levonni. A német sajtó mindenesetre már „második Chemnitz”-ként emlegeti a történteket. Mint ismert, két héttel ezelőtt egy chemnitzi városi fesztiválon egy iraki és egy szír migránst vettek őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy egy 35 éves német édesapát agyonszúrtak. A történtek után tüntetéssorozat tört ki, Angela Merkel távozását követelték a demonstrálók, a sajtóban pedig éles vita zajlott, hogy az utcára vonulók vajon neonácik, vagy olyan lakosok, akiknél betelt a pohár a Merkel-féle enyhe migrációs politika miatt.

A Köthenben történteket követően ismét volt pár száz fős utcai felvonulás, ezek is különösebb rendbontás nélkül zajlottak le.A város játszóterén történtekről eddig annyi sajtóinformáció szivárgott ki, hogy két afgán és egy német nő vitatkoztak azon, hogy ki ejtette teherbe a fiatal nőt. Ebbe a vitába csatlakozott be Markus B. és fivére, ami aztán tettlegességig fajult. A boncolás eredménye azt mutatta, hogy a 22 éves német férfi szíve leállt, egyes információk szerint a fiatalnak egészen kiskora óta szívritmusszabályozója volt.

Az előzetesben ülő gyanúsítottakról annyit lehet tudni, hogy nevük Hidayatullah H. és Ezatullah M. Előbbi egy 18 éves afgán férfi, akinek volt tartózkodási engedélye, utóbbi azonban egy olyan 20 éves migráns, akit már áprilisban ki akartak toloncolni. Ekkor azonban az ügyészség közbelépett, mondván, hogy a férfi ellen súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt már eljárás van folyamatban Németországban.

A Bild című német napilap úgy tudja, hogy a kötheni tragédia előtt két nappal hagyták végelegesen jóvá a hatóságok Ezatullah kitoloncolását.

Ripost nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...