2017-09-13

A szülők nem akarják gyerekeiket migránsokkal egy iskolában látni

Oszd meg másokkal is!

Folytatódtak a tiltakozások Szerbiában a migráns gyerekek iskoláztatása miatt. Hétfő este Visnyityevóban is demonstráltak a tanárok és a szülők az ellen, hogy a helyi gyerekek a befogadóközpontokban élő migránsokkal egy iskolába járjanak.

A szerb vezetés szerint ez segítené a bevándorló gyerekeket a beilleszkedésben. A tiltakozók szerint viszont az csak tovább szítja a feszültséget a településeken.

A megmozduláson 200 szülő vett részt; a legtöbben azt kifogásolták, hogy a megkérdezésük nélkül döntött a belgrádi vezetés.

A szülők egy petíciót is aláírtak, amelyben ellenzik, hogy gyerekeik együtt tanuljanak a migránsokkal. Szerintük az lenne a megoldás, ha a bevándorlóknak a befogadóközpontokban szerveznének oktatást.

A közeli településen, Adasevcin még hétfőn napközben tiltakoztak a szülők a szerb oktatási minisztérium döntése ellen; itt a petíciót több mint 600-an írták alá. A helyi általános iskolába a 117 helyi diák mellé 41 migráns érkezne.

Szerbiában a befogadóközpontokban mintegy 700 iskoláskorú migráns gyerek él. A tiltakozás szervezői azt mondják, addig nem hagyják abba a demonstrációt, amíg nem kapnak kedvező választ.

Orientalista.hu – M1, Hirado.hu nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!

nyaralás, hotel, hostel, tengerpart, samsung, mobiltelefon, iphone, led tv, használtautó, lidl