2018-04-16

A suliját akarta felrobbantani egy algériai “újolasz”

Oszd meg másokkal is!

A napokban az olasz rendőrség feljelentett egy kiskorú “újolaszt”, aki dzsihadista propagandát terjesztett a Telegramon. A szélsőséges fiú a nyomozás szerint az udinei iskolája felrobbantását is tervezte. Most deradikalizációs tréningen kell részt vennie egy imámmal, aki a rendes iszlámra tanítja őt.

2016. decemberében kezdett el nyomozni az olasz postai rendőrség kiberterrorizmus osztálya a trieszti és az udinei terrorelhárítókkal karöltvae a Telegram “Khilafah News Italia” (A Kalifátus Hírei Itália) csatorna után. Először arra gondoltak, hogy egy felnőtt üzemelteti azt, de megdöbbenve fedezték fel, hogy az internetes oldal egy kiskorú fiúhoz tartozik.

Az oldal már 200 követővel rendelkezett, amikor a terrorizmus elleni szervek feljelentették az algériai származású, de olasz állampolgársággal rendelkező srácot a kiskorúak bíróságán, mert arra utaló jeleket észlelték, hogy az iskolája felrobbantására készül.

A fiatalember az Iszlám Állam elsősorban “magányos farkasoknak” szóló propaganda anyagait és videóit tette közzé a csatornáin olasz nyelvre lefordítva. Ezzel buzdította őket merényletek elkövetésére Olaszországban.

A szóban forgó fiú egy másik csatornát is létrehozott “Iszlám állam Európa határa” névvel. Itt oktatta is a követőit, valamint mintegy az Iszlám Állam toborzójaként is feltüntetve magát néhány személynek azt ígérte , hogy segít nekik eljutni a terrorista szervezethez harcolni a Kalifátushoz közeli jó kapcsolatai révén.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Mivel kiskorúról van szó, így nem jelent meg sajtóban a neve, csupán annyi, hogy egy 16 éves fiúról van szó, aki egy udinei iskolába jár. Meglepő módon azonban csupán egy deradikalizációs programban kell részt vennie egy imámmal, miközben a továbbra is abba az iskolába jár, amit a nyomozók szerint felrobbantani készült.

A iszlám tanító az igaz iszlámot fogja felfedni a fiúnak, hogy megszűnjenek a radikális nézetei. Ő az első kiskorú Olaszországban, akit ilyen átnevelésben részesül, ami a baloldali Corriera della Sera híradása szerint máshol már jól bevált.

A képen: a kiskorú algériai származású “újolasz” dzsihadista

ilGiornale.it, TGcom24, MF nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!