2018-12-14

A strasbourgi terror a francia hatóságok teljes csődje

Oszd meg másokkal is!

Az Iszlám Állam katonája volt az a migránshátterű terrorista, aki három emberrel végzett a strasbourgi karácsonyi vásáron. Chérif Chekattal hosszas hajtóvadászat után végeztek a francia hatóságok. A strasbourgi mészárlás ismét rámutatott arra, hogy a migránsok beilleszkedése teljes csődött mondott Nyugat-Európában, – írja az Origo.hu. 

Agyonlőtték Strasbourg Neudorf negyedében a strasbourgi karácsonyi vásáron terrortámadást végrehajtó Chérif Chekattot.

Az Iszlám Állam később közölte, hogy Chekatt a szervezet “katonája” volt.

A 29 éves férfit a Lazeret utca 74. szám alatti ház előtt lőtték le, ahová a rendőrség nagy erőkkel vonult fel – közölték nevük elhallgatását kérő rendőri vezetők.A férfi rálőtt közbiztonsági rendőrök egy csoportjára, akik viszonozták a tüzet– közölte az AFP francia hírügynökséggel egy rendőrségi illetékes.

A Reuters hírügynökség riporterei a helyszín közelében három vagy négy lövést hallottak, miután a francia rendőrség – a RAID és a BRI elitegységek tagjainak részvételével – csütörtök este ismét nagyszabású műveletbe kezdett a strasbourgi belvárostól délre fekvő városrészben, ahová a három embert lemészárló és másik 13 embert megsebesítő terrorista a támadás után taxival távozott, és ahol a rendőrök a nyomát vesztették.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A kedd esti terrortámadás óta a rendvédelmi szervek több mint 700 tagja kutatott az elkövető után, és több rendőrségi műveletet tartottak Neudorfban. Csütörtök délután fegyveres és maszkos rendőrök három helyszínen tartottak Neudorfban razziát, egyebek mellett ott, ahol a férfit utoljára látták.

A 29 éves Chérif Chekatt, a merénylet fő gyanúsítottja szerepelt a hatóságok által a potenciálisan biztonsági veszélyt jelentő személyekről vezetett listán. A férfi ellen számos alkalommal indult eljárás köztörvényes bűncselekmények miatt, a hatóságok szerint a börtönben radikalizálódott.

A párizsi ügyészi hivatal szerint a férfi szüleit és két fivérét előzetes letartóztatásban tartják. Két nővérét Párizsban szintén kihallgatták és a házukat átkutatták.

Az Iszlám Állam szócsöve, az Aamák “hírügynökség” Chekatt lelövését követően azt közölte, hogy a férfi a terrorszervezet “katonája volt”, és a “műveletet” a terrorszervezetnek arra a felhívására válaszul hajtotta végre, amely az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban harcoló országok állampolgárai elleni támogatására biztatja a dzsihadisták híveit. Az Aamák mindazonáltal nem nyújtott bizonyítékot állításának alátámasztására.

Christophe Castaner francia belügyminiszter bejelentette, hogy pénteken ismét megnyitják a keddi merényletet követően bezárt, hagyományos strasbourgi karácsonyi vásárt.

A francia belügyi szervek óriási kudarca volt a mostani terrortámadás. Chérif Cekatt S-kartonnal nyilvántartott veszélyes bűnöző volt, akiről tudták, hogy dzsihadista kapcsolatai vannak. Ennek ellenére tudta végrehajtani a terrotámadást, majd el tudott menekülni, annak ellenére, hogy a rendőrök és katonák kétszer is tűzpárbajba keeveredtek vele. Mindez Franciaország egyik legjobban védett helyén, az emblematikus strasbourgi karácsonyi vásáron történt.

Majd két nappal a terrortámadás után kiderült, hogy az S-kartonos nyilvántartás semmit sem ér, Chérif Chekattot hiába ismerték legalább 13 éve a rendőrök, még azt is rosszul tudták, hogy családja honnan érkezik. Két napig marokkóiként említették, mire kiderült, hogy algériai.

Soros emberei hozták a formájukat

Nevetségesen reagáltak Soros EP-képviselői a strasbourgi terrortámadásra. Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) EP-csoport frakcióvezetője arról írt Facebookon, hogy ő szolidáris a strasbourgi áldozatokkal, de azt„elfelejtette” megemlíteni, hogy a támadó egy muszlim szélsőséges. Juan Fernando López Aguilar, spanyol szocialista EP-képviselő, a hazánkat már többször elítélő LIBE Bizottság tagja, egy spanyol nyelvű cikket osztott meg Twitter-oldalán a terrortámadásról mindenféle hozzászólás vagy részvétnyilvánítás nélkül, majd arról twittelt, hogy a követői megköszönik neki az EP által önkényesen megszavazott migránsvízumot…

Alighogy a strasbourgi Európai Parlament megszavazta a migránsvízumot, több halálos áldozattal járó terrortámadás sokkolta a város polgárait a méltán népszerű karácsonyi vásáron. Az uniós politikai elit számára ennél jelzésértékűbb esemény aligha történhetett volna, ők azonban nem akarnak szembenézni tetteik súlyával. Európa sosem fordult ennél szomorúbban a karácsonyra, mint az idén.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!