2018-10-04

A részeg Hajdu miatt Vadai Orbánt bugrisozta

Oszd meg másokkal is!

Ha valakinek szüksége lett volna újabb érvre ahhoz, hogy miért nem szabad elhinnie a Demokratikus Koalíció (DK) képviselőinek egyetlen szavát sem, akkor érdemes Vadai Ágnesre, a párt alelnökére, országgyűlési képviselőre figyelnie. Párttársával, Hajdu Lászlóval esett meg az a baleset, hogy –­ amint azt megírtuk – részegen tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek a parlamentben. 

Annyira azért nem volt berúgva, mint a tántorgó Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a NATO-csúcs utáni fotózáson. Annyira viszont talán igen, amennyire Szanyi Tibor, akinek egyik korábbi felszólalása után Novák Előd már egyenesen szondáért kiáltott. S tán még annyira is, mint nem is oly régen Hajdu főnöke, Gyurcsány Ferenc, aki szerint „Az MSZP és a DK megállapodásának a lényege, hogy le kell váltani a DK-t.” Idézhetnénk tőle mást is a prímszámoktól kezdve a kígyózó kígyókig, de fölösleges. Ebből is látszik, hogy a két testvérpárt felfogása szerinti felelősségteljes politizálásához szorosan hozzátartozik az alkohol. Mi több, Burány ittasan még kormányozni is tudna, ugye…, amíg el nem kapja a rendőr.

Mindezt nem hoztam volna elő, ha Vadai Ágnes az ATV-ben nem akarja mentegetni a menthetetlent, tiszteltetni velünk a tisztelhetetlent, ahogy mondani szokták: nem akar borjút beszélni a hasunkba.

Hiszen akár még emberi dolog is lehet, hogy a volt XV. kerületi polgármester a kerület vasárnapi időközi választásán született ellenzéki sikert megünneplendő többet ivott a kelleténél. Van ilyen, függetlenül attól, hogy egy parlamenti képviselő számára mégis csak az az illő magatartás, ha megy neki a tagolt beszéd, ha nem venni észre másnap munkáján, hogy bizony előzőleg jól felöntött a garatra. De láttuk, a szocik már csak ilyenek.

Meg olyanok, mint Vadai elvtársnő, aki ha a pártérdek úgy diktálja, a mundér becsületének védelmében akár a csillagot is lehazudja az égről. Miután ugyanis Hajdu László „tört magyarsággal” előadott felszólalásán a T. Ház jókat kuncogott, hiszen mindenki előtt hamar nyilvánvaló lett delíriumos állapota, Vadai a következőket mondta az ATV-ben: „Ezen a felvételen nem láttam mást, mint egy volt polgármester országgyűlési képviselőt, akinek nyilván rossz napja volt, mert mindenkinek lehet rossz napja. S vele szemben láttam két bugrist. Az egyik miniszterelnökként, a másik miniszterelnök helyettesként ült ott, akik nem tisztelték azt a teljesítményt, amit Hajdu László nyújtott.” Puff neki! Rossz napja volt, mert nyertek, ugye Ágnes?

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Mit lehet ezen tisztelni, kedves képviselő asszony? Hiába volt Hajdu jó polgármester, hiába volt nagyon is jó napja, hiába segítette győzelemre vasárnap utódját, a parlamenti felszólalása finoman szólva nem érdemelt tiszteletet. Orbán Viktor pedig annak ellenére, hogy ő is érzékelte a helyzetet, nagyon elegánsan reagált Hajdunak. „Úgy látom tegnap hosszú és heves lehetett az ünneplés” – mondta és már rá is tért mondandója érdemi részére. Maga Hajdu László is mosollyal nyugtázta a szellemes kormányfői megjegyzést.

Vadai bugrisozása tehát kétszeresen is rossz reakciónak bizonyult. Elvitatva Orbán eleganciáját, noha ennek finomságáról ország-világ győződhetett meg a tévében, az alelnök magáról és pártjáról állította ki ismét a hazugoknak járó fekete bizonyítványt. Nyilvánvaló, hogy fölöslegesen próbálta mentegetni Hajdut, akinek ezt a botlását talán még el is nézték volna az emberek. Ám Vadai notórius hazudozásának köszönhetően a magyarok még az eddiginél is sötétebb képet alakíthatnak ki a Demokratikus Koalíció „valóságábrázolásáról”, mint eddig tették.

Igaza van a képviselő asszonynak, nincs olyan szénásszekér, amire egy villával még ne férne! Még ha csupa mocsokból áll a rakomány, akkor is.

Leander Blog

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!