2017-10-10

A pakisztáni nők döntő többsége nem integrálódott a brit társadalomba

Oszd meg másokkal is!

Alig vagy rosszul integrálódtak a brit társadalomba a szigetországban élő pakisztáni nők – derült ki egy most közzétett kutatásból. Az eredmények előzetes publikálását a Daily Mail és a Breitbart brit kiadása ismertette a tanulmány teljes, keddi bemutatása előtt.

A tanulmányt egyébként azért készítették el, hogy a társadalom különböző csoportjairól átfogó képet kapjon a brit kormány, külön kiemelve azt a vonatkozást, hogy ezek a csoportok milyen úton és módon tudnak kapcsolódni Nagy-Britannia különböző intézmény-rendszereihez.

A The Sunday Timesnak, ami szintén beszámolt az első eredményekről, egy kormányhivatalnok még múlt héten elmondta: a kutatásból feketén-fehéren kiderült, több jól integrálódott társadalmi csoporttal ellentétben a pakisztáni származású nők ugyan Nagy-Britanniában élnek, viszont az angoltudásuk és nagyfokú távolmaradásuk a munkaerő-piactól azt eredményezi, hogy a brit társadalomba sokkolóan rosszul integrálódnak – olvasható a Daily Mail-ben.

Ezzel kapcsolatban a Breitbart ismertet egy hírhedt esetet: a Suleman Maknojioa nevű hitszónokot csak az mentette meg a börtöntől, amit egy 11 éves kislány molesztálása miatt szabtak ki rá, hogy a felesége alig beszélt angolul, így nem tudta volna ellátni egyedül hat gyereküket.

Ezek ez eredmények nagyon egybevágnak egy, Theresa May által elindított másik kutatás által megállapítottakkal, amely eredményeket szintén ezen a héten (október 9 és 13.-a között – a szerk.) akarja nyilvánosságra hozni egy brit nőjogi civil szervezet. Az ő felmérésükből az derül ki, hogy 3 év múlva az ázsiai származású családok bevételei a szociális kiadások mérséklése miatt kb. 5 ezer fonttal lesznek kevesebb, mint az európai gyökerű családoké.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Október első hetében egy harmadik jelentés is napvilágot látott: ez azt mutatta ki, hogy az európai gyökerű brit családok nagyobb valószínűséggel tudják magukénak azt a házat, amiben laknak, mint az afrobrit vagy ázsiai származású családok.

Hogy mi lehet a kormányzat válasza? Dame Lousie, birodalmi érdemrendekkel kitüntetett integrációért felelős kormányhivatalnok szerint Nagy-Britanniának mindenképpen erősítenie kell a migránsokban a „brit életérzést”, akár aktív tanulással is, valamint ésszerű elvárásokat kell megfogalmazni feléjük, és ezzel együtt nem szabad, hogy szégyenlősnek mutatkozzon akárki is ezzel kapcsolatban.

Lousie ezzel együtt élesen bírálta a kormány integrációs politikáját, szerinte nagyobb erővel verik a dobokat, mint amennyire igazán történik valami a témában.

Orientalista.hu, MTI, Hirado.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!