2018-11-10

A németek többsége már kevésbé érzi otthon magát saját hazájában

Oszd meg másokkal is!

Bár Angela Merkel megbukott, mint CDU pártvezető, és csak az a kérdés, hogy kitölti-e kancellárként a jelenlegi ciklust vagy előre hozott választások lesznek, várhatóan a kancellár bukásához is hozzájáruló bevándorlási problémák nem fognak egyhamar megoldódni. Egyre több német gondolja úgy, hogy nem mennek jó irányba a folyamatok, – írja az Origo.hu.

Idegengyűlölet vagy valóság?

Egy lipcsei kutatók által készített felmérés azt mutatja, hogy Németország keleti és nyugati részén most már többségében vannak azok, akik már kevésbé érzik otthon magukat saját országukban a muszlimok beáramlása miatt, és bizony nem kellene őket beengedni – olvashatjuk a Voice of Europe oldalán.

Németországban egyre többen viseltetnek ellenszenvvel a migránsokkal szemben, és egyre többen gondolják úgy, hogy sokan csak azért jönnek az országba, hogy kihasználják az ingyenes szolgáltatásokat, ráadásul veszélyes mértékben került most már az ország idegen befolyás alá.

A válaszadók 45 százaléka kifejezetten egyetértett abban, hogy nem kellene a muzulmánokat beengedni Németországba, ez a szám 7 százalékkal több, mint 2014-ben. 

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

2017-ben a megkérdezettek 43 százaléka érezte kevésbé otthon magát saját országában, ma már 56 százalékuk gondolja így. Emellett öt válaszadóból négy azt mondja, hogy a hatóságoknak nem szabadna tömegesen jóváhagyniuk a menedékjog iránti kérelmeket.

Egy másik felmérés szerint pedig a német állampolgárok 72 százaléka úgy véli, hogy az ország migrációs politikája túlságosan óvatlan. 

Az elmúlt hónapokban számos bevándorlásellenes gyűlést és tiltakozást tartottak, a legnépesebbre a kelet-németországi Chemnitz városában került sor. Akkor a hatalmas felháborodást az váltotta ki, hogy fiatal szíriai és iraki migránsok halálra késeltek egy helyi férfit.

Korábban többször írt már az Origo is a Németországban növekvő bűnözési statisztikákról, a folyamatos támadásokról és szexuális zaklatásokról, a bevándorlók által elkövetett erőszakról, gyilkosságokról is, vagy a növekvő antiszemitizmusról.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!