2018-11-09

A német állami iskolákban, már iszlámórákat is tartanak

Oszd meg másokkal is!

A Washington Post cikkéből kiderül, hogy 800 német iskolában tartanak iszlám hittanórákat fiataloknak. A hittanórákon a Korán olvasása, az iszlám története, és a vallások összehasonlítása a tananyag. Személyes témákról is beszélnek, mint a diákok identitásproblémái és elidegenedése.

2018-ban a 16 német tartományból, 9-ben választható a muszlim hitoktatás, a 2000-es évek elején ez még ritkaságszámba ment. Az órákat muszlim tanárok tartják, javarészt olyan diákoknak, akik muszlim gyökerekkel rendelkeznek, de nem biztosak benne, hogy valóban iszlám hitűek, egyszerűen csak érdekli őket az iszlám és az ahhoz kapcsolódó kérdések.

Az órákon olyan kérdéseket is megvitatnak, mint például, hogy lehet-e egyszerre muszlim és német is valaki?

2016-ban, Németországban 4,95 milliós muszlim közösség élt, ez az Európai Unió második legnagyobb muszlim népessége. Ez a német társadalom 6,1%-át teszi ki, derül ki a Pew Research kutatásából.

Mansur Seddiqzai tanár szerint, a gyerekek többsége úgy érzi, hogy:

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

“Nem tartoznak Németországhoz, de nem tartoznak a szüleik szülőhazájához sem, ami állandó, kínzó vágyat eredményez náluk, hogy kiderüljön, melyik csoporthoz is tartoznak ők igazán. És akkor egy iszlamista odamegy hozzájuk, és azt mondja: Igen, te nem tartozol senkihez. Legyél csak egyszerűen muszlim – amivel harmadik utas megoldást kínálnak nekik.”

Német politikusok egy csoportja szeretnék elérni, hogy a muszlim hittanórákat kiterjesszék az állami iskolákban, így elősegítve a muszlim diákok kulturális integrációját, amivel egy olyan iszlám hitet kínálva nekik, mely nem kérdőjelezi meg a német értékeket.

9am.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!