2018-01-11

A “menekültek” a korai reggeli miatt tüntettek Genovában

Oszd meg másokkal is!

A “menedékkérők” rendszeresen tüntetnek Olaszországban jobb ételért, szállásért, gyorsabb ügyintézésért, menekültstátuszért, de a napokban Genovában újabb igénnyel is előálltak az állítólag háborúk és ínség elől Európába menekülők. Túl korán szolgálják fel számukra a reggelit, és nem elég jó a wifi a szállásukon, és így nem tudják megfelelő módon tartani a kapcsolatot az otthon hagyott családtagjaikkal.

Genovában a volt Quarto pszichiátriai kórházban elszállásolt jórészt fiatal afrikai férfiak január 5-én mintegy ötvenen gyűltek össze tüntetni a rossz életkörülményeik miatt a genovai prefektúra épülete előtt. Végül a kiérkező rendőrök vették fel jegyzőkönyvbe az afrikai menedékkérők panaszait. Azon kívül, hogy túl sokan vannak egy szobába bezsúfolva, még azt is kifogásolták, hogy túl korán szolgálják fel nekik a reggelit, és úgy általában véve is túl merevek az étkezések időpontjai számukra. Jobb wifi ellátást is követeltek, mivel az időnként akadozik, és így nem tudják megfelelő módon tartani a kapcsolatot az otthon maradt hozzátartozóikkal. Továbbá még azt is szóvá tették, hogy olaszul kell tanulniuk, és nem kapnak azonnal munkát. Korábban már többször is tiltakoztak a rossz étel miatt. A tüntetést megelőző este pedig egy kisebb fajta “lázadás” miatt kellett kihívni a rendőrséget a szállásukra.

Követeléseik egy része már jól ismert, mivel minden egyes migráns tüntetés részét képezik. De az hogy túl korán szolgálják fel nekik a reggelit, az már aztán teljesen abszurd új jelenség a panaszaik között, és éppen az ilyen megnyilvánulásaik miatt egyáltalán nem is lehet részükről komolyan venni ezt a menekültesdi színjátékot.

Egy másik mélyen elgondolkodtató elem a tüntetéseik során az, hogy ezen “háborúk és ínség elől elmenekült férfiak” vajon hol hagyták a családjaikat, akikkel oly bőszen akarják tartani a kapcsolatot. Talán csak nem ott hagyták őket a háborúkban és a terroristáknak…

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ilyen események után nagyon nehéz komolyan venni Ferenc pápa és más migrációt pártoló propagandisták szólamait a szegény háborúk és éhezés elől menekülő emberekről, ha már egyszer azt is kifogásolják, hogy túl korán kapnak reggelit. Nem véletlen, hogy 2016-ban a hivatalos adatok szerint is csak az Olaszországba érkezett a illegális migránsok közel 3 százaléka volt jogosult menekültstástuszra. Ez az arány 2017-ben sem változhatott meg nagyon, mivel nem tört ki újabb háború egyetlen afrikai országban sem szerencsére.

Ez az egész menekültesdi színjáték azonban sajnos tovább folytatódik a valóban halálos tragédiák ellenére is. És olyan afrikai fiatalok vesztik az életüket továbbra is a tengeren “önkéntes hajótöröttként” esztelen módon, akik csupán a nyugati jólét reménye hajt Európába. Az igazi háborús menekültek ugyanis afrikai belső menekültként várják a hazatérést otthonaikba, és nem indulnak útnak Európába a szakértők szerint, és éppen a migránsok ilyen tüntetései is bizonyítják azt. Egy valóban háború és üldöztetés elől menekülő ember nem fog szót emelni azért, mert reggel 7 vagy 8 órakor kap reggelit, és nem mondjuk 9 órakor.

Mindazonáltal tegnap újabb 8 afrikai férfi fulladt a tengerbe Tripolitól 40 mérföldre. A gumicsónakjuk alja sérült meg, amelyen Európába igyekeztek, és ezért estek a tengerbe. 86 embert sikerült kimenteni, de valószínűleg még magasabb az áldozatok száma, mivel a túlélők elmondása szerint 120-an vagy akár 150-es is lehettek a csónakon. Csupa fiatal életerős afrikai fiatalemberről van szó az olasz parti őrség videó felvétele szerint, akik a mentést végezték. A kimentett migránsokat végül a Diciotti hajójukon vitték Catania kikötőjébe. A hajótörést, illetve “gumicsónaktörést” az Eunavformed egyik repülője jelezte.

Történik mindez annak ellenére, hogy egyre több afrikai katolikus előljáró szólítja fel az afrikai fiatalokat, hogy maradjanak Afrikában, és gazdagítsák a saját országaikat, és ne kockáztassák az életüket az európai jólét csalfa ígérete miatt.

RN Quotidiano,  Multikulti Szemlélő nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!