2018-02-13

A manilai kormány megtiltotta, hogy Fülöp-szigetiek dolgozzanak Kuwaitban, miután egy muzulmán család cselédjét feldarabolta

Oszd meg másokkal is!

Ma kezdődik a Kuwaitban dolgozó Fülöp-szigeteki háztartási alkalmazottak repülőgépen történő sürgősségi hazaszállítása. A manilai kormány megtiltotta, hogy mostantól kezdve Fülöp-szigeteki állampolgárok dolgozzanak Kuwaitban, mert ott igen sokszor kegyetlenül bánnak az alkalmazottakkal. A sürgősségi szállítás megindítását kiváltó ok: egy háztartási alkalmazottat feldaraboltak és testrészeit a fagyasztóba tették. Előtte megkínozták és megfojtották. Több mint tíz millió Fülöp-szigeteki, azaz a lakosság egy tizede dolgozik külföldön. Ugyanakkor a Kuwaitban dolgozó 260 000 Fülöp-szigeteki közül többen az ottmaradást fogják választani, mert otthon nem tudnak munkát kapni, olvasható az Economist szerkesztőségének reggeli kör-emailjében.

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök felszólította katonáit, hogy a Fülöp-szigeteken dúló dzsihadista és maoista gerillanőket ne öljék meg, hanem a vaginájukra célozva lőjék őket, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat francia nyelvű szolgálata.

Lovas István nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!