2018-03-12

A fiatalok többsége a bevándorlás ellen a jobboldalra és a populistákra voksolt Olaszországban

Oszd meg másokkal is!

Az olasz választások után készített statisztikák rámutattak, hogy azok a szavazók, akik életükben először adták le a voksukat, leginkább a bevándorlás- és establishmentellenes pártokat támogatták. 

A Termometro Politico által publikált jelentés szerint a legfiatalabb generáció tagjai kiemelkedően magas arányban szavaztak a bevándorlásellenes és euroszkeptikus pártokra.

Az SWG olasz intézet készített felmérést arról, hogy a legfiatalabbak kire is szavaztak. A kutatás rámutatott, hogy azok, akik először szavazhattak, leginkább az Öt Csillag Mozgalmat és az Északi Ligát támogatták. A két párt a 18 éves korosztály összes voksának több mint hatvan százalékát kapta meg.

A Matteo Renzi által kis híján becsődöltetett baloldali Demokrata Párt óriásit bukott a fiatalok körében. Annak ellenére, hogy még egy ötszáz eurós “kulturális bónuszt” is felajánlottak a fiataloknak, amennyiben rájuk szavaznak és megnyerik a választást, a PD a legfiatalabbak szavazatainak alig tizedét szerezte meg.

A választás legnagyobb győztese az Északi Ligát, a Forza Italiát és az Olasz Testvéreket tömörítő jobboldal koalíciója volt, azonban annyi szavazatot nem kaptak, hogy kormányt is tudjanak alakítani, így a kormányalakítási tárgyalások még hónapokig elhúzódhatnak.

888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!