2019-02-06

A brüsszeli elit lophatta el Kadhafi titkos felhalmozott vagyonát?

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Befagyasztott számlák, megcsapolt pénzalapok, politikusokhoz köthető bankszámlák, fantomszervezetek… ebből óriási botrány lehet az EU-ban. Kadhafira volt az a diktátor Líbiában, akit az amerikai pénzhatalmi elit állított sokak szerint félre, mert veszélyeztette az általa terjesztett és kiépíteni tervezett úgynevezett petrodollár. Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni. Aranyat kért a dollár helyett. Ezért pedig az amerikai elit haragját váltotta ki, és rászolgált arra, hogy megbuktassák, majd végleg félreállítsák: örökre. Kadhafi bukását követően derült ki, hogy a diktátor rengeteg vagyonnal rendelkezett, egy gigantikus pénzalappal, amit titokban elrejtettek. A pénzalapot aztán az EU 2011-ben teljesen befagyasztotta. Igen ám, de nemrég kiderült, hogy rengeteg pénz tűnt el ezekről a számlákról, melyek a Kadhafi által “összeharácsolt” pénzalapban pihentek. 5 EU-s tagországhoz vezetnek a szálak, az EU vezető elitjén keresztül. Gyakorlatilag egyes információk arra utalnak, hogy pénzmosás, pénzcsapolás történt…Kadhafi Brüsszelben vezetett egy bankszámlát, ami rengeteg pénz volt. Elég ahhoz, hogy egy teljes országot bedöntsenek vele, vagy pénzügyi spekulációt indítsanak vele, egyesek szerint akár gazdasági válságot is előidézhettek volna vele.

A média megszellőztette: fegyvervásárlások történtek, amelyek ellenértékét az egykori líbiai diktátor befagyasztott számláiról vonták le. A belga kormány egyelőre ködösít. Didier Reynders belga külügyminiszer nem tudott válaszolni arra, hogy hogyan lehetséges az, hogy pénzmozgás történt olyan bankszámlákon, amelyeket az ENSZ-szankciók miatt befagyasztottak. A belga ellenzéki képviselők azt is szeretnék megtudni, hogy esetleg nem líbiai milíciák kapták-e meg a pénzt. A Kadhafihoz köthető pénzek összege összesen 16 milliárd dollár volt, ebből folytak el százmilliók 2011 és 2017 között. A belga ellenzéki képviselők jelenleg azt próbálják elérni, hogy a brüsszeli parlamentben hallgassák meg a témában az ENSZ szakértőit. Az ügyben egyébként már vizsgálódik a belga ügyészség. Kedden az RTBF belga közszolgálati adó egy névtelen titkosszolgálati forrást idézve állította: A belga kormány líbiai milíciáknak juttatott pénzt. Az történt, hogy az ostendi repülőtéren kapcsoltak le olyan gépeket, amelyek meg voltak pakolva fegyverrel. Igaz azonban, hogy a cikk említette Kadhafi pénzét.

Líbia ellen 2011-től voltak érvényben ENSZ-szankciók. Globálisan összesen 67 milliárd dollárnyi vagyont fagyasztottak be. Ez nemcsak a Kadhafi-család vagyona, hanem líbiai alapkezelők pénzei – a kettőt időnként nehéz volt megkülönböztetni. Vagyis ha ezek az információk helytállóak, akkor a brüsszeli politikai és gazdasági elit hihetetlen pénzeket lopott el a befagyasztott pénzalapból,amiknek egy részét ráadásul fegyverekre költötték…

Igaz szó nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...