2018-04-10

“A brit terrortámadások menők voltak és lesz még több nagy durranás is”

Oszd meg másokkal is!

Interjút adott a Sky Newsnak az a két brit állampolgárságú ISIS-terrorista, akiket nemrég tartóztattak le. A két férfi büszkén vállalja, hogy teljes mellszélességgel kiálltak a terrorállam mellett, valamint támogatták az elmúlt évek sorozatos terrortámadásait.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők nevű kurd vezetésű szervezet tagjai elfogták az Iszlám Állam két régóta keresett brit tagját, Alexanda Kotey-t és El Shafee Elsheikh-et.

A Sky News Észak-Szíriában tartózkodó tudósítója interjút készített a két brit állampolgárságú terroristával. Kotey és Elsheikh arra a kérdésre, hogy elítélik-e a londoni és a manchesteri terrortámadásokat, büszkén azt válaszolták, hogy nem, szerintük azok remek dolognak számítanak.

A két férfi az Iszlám Állam Beatles nevű, négytagú csoportjának volt a tagja, akik arról váltak hírhedtté, hogy megkínozták és lefejezték túszaikat. Több mint két tucat ember lefejezése szárad a lelkükön, köztük James Foley és Steven Sotloff amerikai újságíróké, akikkel 2014-ben végeztek, illetve a 2013-ban lefejezett, szintén amerikai, segélymunkás Peter Kassigé. Ez a csoport fejezett le két brit segélymunkást és egy japán újságírót is. A csoport legismertebb terroristája az arab származású brit Mohammed Emwazi volt, akit Dzsihád John néven ismert meg a világ. Rakka városának 2015-ös ostromakor dróntámadásban végeztek vele.

A két férfi szerint további, az Iszlám Állam által előkészített merénylet várható még Európa-szerte.

Alexanda Kotey és El Shafee Elsheikh London nyugati részéről származik. Kotey ghánai, míg Elsheikh szudáni származású.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Allah másképp rendelkezett a sorsunkról. Nem akarta, hogy a harcmezőn haljunk meg, más a célja”

– válaszolták arra a kérdésre, mit gondolnak a letartóztatásukról.

A két férfi brit állampolgárságát London már az elfogásuk után egyből visszavonta az állampolgárságukat és jelezték, nem hajlandóak átvenni a merénylőket.

Alexanda Kotey szerint az Iszlám Állam térnyeréséért elsősorban a nyugati média a felelős, hiszen az ISIS lefejezős videóit ők hirdették leginkább. Mindketten egyetértettek abban, hogy elsősorban vallási okokból csatlakoztak a terrorszervezethez, hiszen ők is a szunnita iszlám radikális ágában hittek.

El Shafee Elsheikh kiskorú menedékkérőként érkezett Szudánból Nagy-Britanniába. 2009-ben hagyta ott a szigetországot, hogy Szíriába menjen.

A ghánai Kotey a Notting Hill-i Al-Manaar mecsetbe járt, ott radikalizálódott Mohammed Emwazival, azaz Dzsihád Johnnal együtt. Az amerikai hírszerzés korábban megállapította, hogy a terrorista egy őr volt az Iszlám Állam soraiban és az olyan kínzásokhoz asszisztált, mint az elektrosokk vagy a waterboarding.

888 nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!