2017-09-12

A bevándorlók dönthetik el az osztrák választásokat

Oszd meg másokkal is!

Egy osztrák lap szerint az ausztriai bevándorlók dönthetik el a választásokat.

A Die Presse arról cikkezett, hogy az osztrák választási kampányban kiemelt helyet kaphat a bevándorlók ügye, hiszen a félmilliós tömb egy szoros választási küzdelem esetén akár el is döntheti a voksolás kimenetelét.

A pártok a választási kampány során nem hagyhatják figyelmen kívül a szavazásra jogosult bevándorlók csoportját, hiszen ötszázezren vannak”

— írja a lap.

Az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban a 8,6 millió ausztriai lakos közül mintegy 1,9 millió volt bevándorló, vagy bevándorlók Ausztriában született gyermeke, ezen belül 1,4 millió az első generációsok száma. Többségüknek nincs osztrák állampolgársága, és így nem is szavazhatnak.

A Die Presse szerint az SPÖ számára különösen fontos a migránsok szavazata, egyrészt azért, mert sokan közülük vendégmunkások, így a munkáspártokat részesítik előnyben, másrészt a muszlim szavazókat nem a keresztény értékek mellett kiálló politikai erők tudják megszólítani.

A lap megemlíti azt is, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő felszólította a Németországban élő törököket, hogy a szeptember 24-i német parlamenti választáson ne szavazzanak olyan pártra, amely “Törökország ellensége”. Az államfő név szerint említette a CDU-t, az SPD-t és a Zöldeket.

Hasonló kijelentések az osztrák politikára is hatással lehetnek”

— teszi hozzá a cikk.

Az osztrák pártok közül a Zöldek és a Neos hirdetnek bevándorláspárti programot, míg az FPÖ a leginkább bevándorlásellenes. Az előrehozott választásokat október 15-én tartják.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!