2018-07-11

A barlangba rekedt gyerekekhez hasonlította a migránsokat egy idióta demokrata szenátor

Oszd meg másokkal is!

Ha az embernek szórakozni, vagy sírni van kedve, akkor mindenképpen érdemes megnézni, hogy ki, mit mondott a haladók oldalán. A hét legnagyobb megszólalását úgy tűnik, hogy a Demokrata párt színeiben pompázó illinois-i szenátor Dick Durbin számlájára írhatjuk. A politikus a barlangban ragadt thai gyerekek esetéből próbált éppen politikát csinálni, amikor a szerencsétlenül járt fiatal futballistákat ahhoz a 2300 illegális bevándorló gyerekhez hasonlította, akiket azért szakítottak el a szüleiktől, mert azok illegálisan próbáltak átszökni az Egyesült Államokba. 

Imdákozunk azokért a fiúkért Thaiföldön, akik a barlangban rekedtek. Remélem azokért is imádkozunk – gyermekekért és csecsemőkért –, akiket a Trump-kormány a zéró tolerancia nevében elválasztott a szüleitől.

– mondta Dick Durbin az NBC “Meet the Press” című műsorában. Az illinois-i szenátor azt is hozzátette, hogy a migráns gyermekek is egy bürokratikus barlangban raboskodnak, ezért nem szabad róluk megfeledkezni. 

Az igen mélyenszántó gondolatok közben Durbin csak arról feledkezett meg, hogy Donald Trump június 20-ával kiadta a parancsot, hogy állítsák le a gyermekek szülőktől való elszeparálást, majd július 2-án Dana Sabraw kaliforniai kerületi bíró elrendelte a szülőktől elválasztott, több mint kétezer gyermek újraegyesítését családjaikkal.  Azóta nagyjából 520 családot egyesítettek újra. Az Egyesült Államok területére június 20-a után illegálisan belépett embereket továbbra is őrizetbe veszik, de a gyermekeiket nem választják el tőlük.

Trump a családok elválasztását felszámoló rendelet aláírásakor azt mondta: mindenkinek, akinek szíve van, így neki is nehezére esett látni a szüleiktől elszakított gyerekeket, de mint ígérte, folytatódik a „nulla tolerancia” az illegális bevándorlással szemben.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A haladó oldal viszont ahogy semmivel, ezzel sem elégszik meg, az NBC szokásos módon gyűlöletkampányba kezdett. Az eset kapcsán számukra a legemlékezetesebb a Time magazin legfrissebb számának címlapja marad, amelyen Trump óriásként tornyosul egy síró kisgyerek fölébe, e felirat mellett: „Üdvözlünk Amerikában!”.

Az ügy kapcsán egyébként az NBC többször is hadjáratot indított az amerikai elnök ellen, a csatorna azt állítja, hogy a kormány új utasítása továbbra sem teszi lehetővé a szétszakított családok újraegyesítését, még arra az időtartamra sem, amíg a szülők őrizetben várják bevándorlási kérelmük elbírálását.  Az Egyesült Államok Vám-és Határvédelmi szerve (ICE) nem kívánta kommentálni az NBC értesüléseit.

Hogy pontosan hány gyereket érint az ügy, illetve hogy lesz megoldva az újraegyesítés, még nem tudni, ahogyan az sem világos, hogy mit fognak a jövőben csinálni a gyermekekkel érkező illegális bevándorlókkal. Jelenleg több száz ember dolgozik azon az Egyesült Államokban, hogy megoldják a problémát.

Forrás: FoxNews, PS ; Vezető kép: NDTV.com

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!