2017-05-16

A baloldali valóság: milliárdos költségvetési hiányt okoznak a migránsok

Oszd meg másokkal is!

A svéd pénzügyminiszter beszélt arról, hogy a tömeges bevándorlás okozta népességnövekedés katasztrofális következményekkel járhat a skandináv ország társadalmára.

A Svéd Helyi Hatóságok Egyesülete (SKL) közleménye szerint 2020-ra az önkormányzatoknak 40 milliárd svéd koronás (több mint 1200 milliárd forint) többletkiadással kell számolniuk. Ennyire terheli meg ugyanis a migráció például az egészségügyi ellátást.

A demográfiai adatok alapján egyre több a gyermek és az idős ember. Ez pedig eddig nem látott terheket fog róni a önkormányzatokra”

– nyilatkozta az SKL vezető közgazdásza.

Az egyesülettel egyetértésben a szocialista pénzügyminiszter, Magdalena Andersson is úgy gondolja, óriási problémákkal kell Svédországnak szembenéznie a migráció miatt.

Elsősorban több munkaerőre és több kórházra lenne szükség.

Ez azonban azt is jelentené, hogy a skandináv országnak 40 milliárd svéd koronás többletkiadással kellene számolni, amit viszont egyedül a szociális kiadások visszafogásával lehet elérni.

Mint ismeretes, Svédország területén tartózkodik a legtöbb bevándorló: több mint 2,3 millió. A skandináv állam 2016-ban 60 343 embernek adott menedékjogot, főleg szír migránsoknak.
888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!