2017-06-19

(Videó!) Egy autó kesztyűtartójában elbújva próbáltak meg bejutni a migránsok az EU-ba

Oszd meg másokkal is!

Míg korábban a migránsok egyszerűen csak megpróbáltak átmászni a több mint tíz méter magas szögesdróttal ellátott kerítésen, addig mára már csempészekkel vitetik át magukat úgy, hogy egy autóba bezsúfolódva nagy sebességgel – ellenőrzés nélkül – áthajtanak a határon. 

Az utóbbi években rendszeresen próbáltak meg átjutni a javarészt fekete-afrikai migránsok Marokkóból a Spanyolországhoz tartozó, ám Afrikában lévő Melillába. Az egyik szombati próbálkozás azonban még a sokat látott spanyol hatóságokat is meglepte.

Egy migráns száll ki a csempészautó csomagtartójából. Fotó: AFP

A határőrök azt vették észre, hogy egy személygépjármű egyik pillanatról a másikra a többi autó közül egyszer csak sávot vált, majd nagy sebességgel áthajt a határon úgy, hogy nem áll meg az ellenőrzőpontnál. A hatóság embereinek el kellett ugraniuk, nehogy elgázolja őket az embercsempész. A kocsi végül átment egy útakadályon és pár száz méterrel később megállt.

Így bújt el a kesztyűtartóban a migráns. Fotó: AFP

A sofőr kiszállt az autóból és megpróbált elfutni, de végül elkapták és letartóztatták. A rendőrök a járművet is tüzetesen átvizsgálták és öt illegális bevándorlót találtak. Egyikük a kesztyűtartóban, míg másikuk a hátsó ülések alatt kialakított zugban próbált meg átkelni a határon. A többiek a csomagtartóban voltak.

Fotó: AFP

Az ügy érdekessége, hogy korábban így még sosem próbáltak meg átjutni a bevándorlók az Európai Unió területére, ám egy héten belül ez már a második példa volt az újszerű próbálkozásra. Pénteken kilenc migráns volt bezsúfolódva egy csempészautóba:

A pénteki esetről készült felvételeken látható, hogy az egyik határőr észrevette, hogy nagy sebességgel közeledik egy autó, ezért megpróbálta elzárni az útját egy akadállyal, azonban az autó olyan lendülettel érkezett, hogy az acélkapuval együtt a férfit is elsodorta, amitől az elesett és könnyebben megsérült.

(El Mundo, El País) – 888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!