2018-03-11

Szánalmas videóval tolja Vona Gábor kampányát Gyöngyösön a Sorosféle TASZ

Oszd meg másokkal is!

A Soros György-féle pénzből is tengődő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) márciusi videójában a Jobbik elnöke mellett teszi le a garast.

Március 4-én került fel az a felvétel, melyen a közügyekért igencsak érdeklődő Nagy Róbert szánalmas kísérletbe kezdett.

A Változást Akarunk Gyöngyösön (VAGY) nevű egyesület aktivistája a kamerák előtt próbált kapcsolatot teremteni a gyöngyösi választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeivel.

Nagy Róbert először Horváth Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét hívta, a politikust azonban nem érte el. Ugyanígy próbálta elérni Orosz Bálint Jánost (MSZP) és Réz Ágnest (Együtt), de velük sem sikerült beszélnie. Az, hogy hányszor kereste a képviselőjelölteket, hogy felkereste-e a helyi pártirodákat, arról nincs szó a videóban. Bakó Bélát (Momentum), Reichenberger Jánost (LMP) viszont sikerült elérnie.

A hab a tortán viszont a videó burkolt főszereplője, a Jobbik pártelnöke volt, akivel még egy utcafórumon is sikerült találkoznia Nagy Róbertnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A VAGY aktivistájának az a konklúziója: ezek az információk és benyomások számára mindenképpen segítségül fognak szolgálni a választások során.

Vagyis lefordítva a TASZ politikai nyelvezetére: fontos, hogy a szavazó kapcsolatba lépjen a jelöltjével, de az még jobb, ha személyesen is tud pár szót váltani a politikusokkal. Mint azt a felvételen látjuk is, valóban sikerült elérnie Nagy Róbertnek Vona Gábort egy fórumon, aki – pár aktivistát és hallgatót leszámítva – meglehetősen magányosan magyaráz valamiről.

Miért manipulatív, megkonstruált és hazug a TASZ videója:

A Kékes Online megkereste az MSZP és Fidesz politikusát is a kísérlet kapcsán:

  • Horváth László úgy reagált, hogy munkatársát kereste, sőt, el is érte Nagy Róbert telefonon, de a képviselő által felkínált személyes találkozó lehetőségével – akkor még érthetetlen módon – már nem kívánt élni.

Orosz Bálint János, a baloldali képviselőjelölt ennél sarkosabban fogalmazott a lapnak:

  • Ő személyesen is ismeri Nagy Róbertet, bármikor elérhető lenne számára, de az elmúlt hetekben egyáltalán nem hívta őt telefonon. Az MSZP politikusa azt is elárulta, hogy megnézte a videót, majd azonnal felhívta Nagy Róbertet megkérdezni, hogy miért állít benne valótlanságot. A telefonos aktivista váltig állította neki, hogy február 12-én márpedig kereste. Orosz Bálint János szerint ez nem igaz, sőt, mivel csak február 14-én jelölte az MSZP a feladatra, nem is lehet igaz a videóban elhangzott állítás.

A TASZ szerint Vona Gábor lehet a győztes:

A videó úgy van megkonstruálva, hogy csakis Vona Gábor jöhet ki győztesen. De a fentiek miatt érdemes azt is megjegyezni, hogy érdekes mód csak a Momentum és csak az LMP jelöltjét tudta elérni a VAGY aktivistája. Előbbinek egyébként nem sikerült összeszednie az ötszáz ajánlást.

(Csak halkan tesszük hozzá, hogy mostanság épp ezek a pártok egyeztetnek a koordinált jelöltállításról.)

Mindemellett szemfényvesztés az is, hogy a Jobbik elnökét nagyon könnyű elérni. A portál ugyanis megjegyzi: egy-két kivételtől eltekintve, hetente csupán egyetlen napot, a pénteket tölti saját választókerületében Vona Gábor. A Jobbik elnöke Budapesten él, és a pénteki kampánylátogatásai során 5-6 utcafórumot zavar le óránkénti kezdéssel, településenként fél-félórányi időt eltöltve.

(A TASZ természetesen épp pénteken gondolhatta úgy, hogy tesz egy próbát Vona Gábor elérésére.)

És a kihagyhatatlan 180 fokos fordulat:

2014-es választások során Nagy Róbert még a gyöngyösi járdákra fújt graffitikkel biztatott a Jobbik elleni szavazásra, majd a TASZ ügyfeleként, a jogvédők által biztosított ügyvédi segítséggel mentették fel az aktivistát az Egri Törvényszéken a Jobbik vádjai alól.


888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!