2017-12-22

Összefog egy 0 és egy 1%-os párt. Orbán rettegj! – Tömörülnek – Választási szövetséget kötöttek a Liberálisok Bokros pártjával

Oszd meg másokkal is!

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Modern Magyarország Mozgalom, a Színes Magyarország Párt, a Magyar Liberális Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja – írják a Liberálsok közleményükben. Mint fogalmaznak, nyilatkozatot aláíró pártok nem fogják engedni, hogy bármilyen párt, személy, vagy csoport – demokráciát színlelve – diktatórikus rendszert vagy diktatúrát alakítson ki Magyarországon.

Mint arról a közlemény beszámol, a nyilatkozatot aláíró pártok közös célkitűzése, hogy a magyar társadalom, és így minden magyar ember érdekében, egy modern, nyugati felfogású, nyitott, elfogadó, igazságos, az emberek egyenlőségére épülő, demokratikus alapokon szerveződő és működő, az alkotmányos jogállamot visszaállító országgyűlés alakuljon.

A nyilatkozatot aláíró pártok nem fogják engedni, hogy bármilyen párt, személy, vagy csoport – demokráciát színlelve – diktatórikus rendszert vagy diktatúrát alakítson ki Magyarországon

-hangsúlyozzák.

A nyilatkozatot aláíró statisztikailag alig mérhető támogatottságú pártok szerint az igazságtalan és egyoldalú választási rendszer miatt a demokratikus pártoknak – félretéve önös politikai érdekeiket – egy erős szövetséget kell létrehozniuk a 2018-as választásokra, amelynek színeiben közös országos listát állítanak és közös jelölteket indítanak mind a 106 egyéni választókörzetben.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A nyilatkozatot aláíró pártok – mint írják – érdemi tárgyalásokat kezdtek egy olyan nyitott választási szövetség megalakításáról, amelyet a demokratikus közvélemény régóta szorgalmaz, és amely egyaránt alkalmas integrálni minél több, a kitűzött célokkal azonosulni képes demokratikus pártot, civil szervezetet és független politikust, másrészről pedig kormányzóképes alternatívát képes nyújtani minden magyar szavazópolgár számára.

Hangsúlyozzák, szövetségük nyitott, a nyilatkozatot aláíró pártok várják az összes olyan demokratikus párt, civil szervezet és független politikus csatlakozását, amelyek és akik egyetértenek a szövetség céljaival, nem vezérelvű államban gondolkodnak, és le akarják váltani a Fidesz-kormányt. A nyilatkozatot aláíró pártok határozottan leszögezik, hogy szélsőséges, kirekesztő, előítéletes, szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezetekkel nem működnek együtt sem a választások során, sem később.

Fotó: tenytar.hu

MTI,PS nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!