2017-12-27

Nem nyugszik az Iszlám Állam: Ezeket az országokat fenyegették meg terrortámadással

Oszd meg másokkal is!

Az Iszlám Állam egy videoüzenetben terrortámadás elkövetésével fenyegetett meg több európai és tengeren túli országot is.

A La Libre Belgique című belga napilapnak Pieter Van Ostaeyen, a dzsihadista mozgalmak belga szakértője elmondta, hogy a terroristák körében népszerű Telegram közösségi oldalon felhívást tettek közzé a terrorszervezet egyik hírcsatornájának tartott Nashir hírügynökségén keresztül. Az üzenet szerint arra kérték fel az Iszlám Állam szimpatizánsait, hogy kövessenek el támadásokat Belgium mellett az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália és Olaszország területén.

Az üzenetben a terrortámadás jellegéről, időpontjáról és pontosabb helyszínéről nem közöltek információkat.

Körülbelül négy hónappal a 2015. novemberi párizsi merényleteket követően, 2016. március 22-én a belga fővárosban először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtottak végre öngyilkos robbantásos merényletet az Iszlám Állam tagjai. A két támadásban harminckét ember életét vesztette, és mintegy háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár is.

Faktor nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!