2017-05-16

Leginkább iraki migránsokkal házasodnak a finn lányok

Oszd meg másokkal is!

Egy finn napilap beszámolójából kiderült, hogy 2015 óta rekordot döntött az irakiakkal házasodó finn nők száma. Szakértők szerint az európai törvények is azt segítik elő, hogy a bevándorlók európaiakkal házasodjanak.

Az irakiak váltak a legnépszerűbb külföldi partnerekké a finn nők körében – derült ki a Keskisuomalainen finn napilap által közölt beszámolóból. A lap azt írja, az irakiakkal házasodó finn nők száma 2015 óta rekordot döntött; csak az utóbbi egy év folyamán 135 finn nő házasodott össze iraki bevándorlóval, és 54 finn férfi vett feleségül iraki nőt. A statisztika szerint ez kétszeres növekedést jelent az előző évi adatokhoz képest.

A lap emellett egy olyan véleményt is leközölt, miszerint teljesen természetes, hogy a finn lányok iraki migránsokkal állnak össze.

„Természetes, hogy a kapcsolatok száma növekedni kezd. A menedékkérők többnyire fiatal és egyedülálló emberek. Mindemellett, a házasság legitim okot szolgáltat a tartózkodási engedély megszerzésére.” – mondta Sanna Rummakko, a Menekültügyi Tanácsadó Központ nevű civil szervezet szóvivője.

A lap emellett megszólaltatott más civil szervezeteket is, így többek között kiderült, hogy a migránssegítő aktivisták körében is előfordul, hogy bevándorlókhoz mennek feleségül. Elli Heikkilä szerint „amikor a befogadó-központokat országszerte megnyitották, sokan jelentkeztek önkéntesnek. A találkozók során romantikus kapcsolatok is szövődtek.”

Rummakko szerint Finnországban a házasság nagyon erős jogi alapot ad a tartózkodási jog megszerzéséhez, így a menedékkérők gyakorlatilag akkor kerülnek előnyösebb helyzetbe, ha egy finn állampolgárral tudnak házasságra lépni. Tavaly 83 iraki állampolgár kapott tartózkodási jogot ilyen indokkal.

Ultrasinfo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!