2019-02-13

Ukrán rendfenntartók házkutatásokkal zaklatják a magyar lakosságot Rahón és környékén

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Ukrán rendfenntartók házkutatásokat tartanak Kárpátalján – a hivatalos magyarázatok szerint a csempészettel összefüggésben. A Mukachevo.net nevű helyi kiadvány információi szerint Rahó legalább tíz lakóépületében és Terebesfejérpatak (Gyelovoje) községben házkutatásokra került sor. Különös, de minden „csempész” etnikai magyar – a magyar közösség aktivistái.

Ez idáig már őrizetbe vételekre is sor került. Velük a katonai ügyészség foglalkozik, noha annak hatáskörei között nem szerepelnek csempészettel kapcsolatos ügyek. Az operatív művelet közben speciális technikai eszközök bevetésére is sor kerül. A házkutatások idejére a rendfenntartók lezárták a települések utcáit a forgalom elől. Korlátozzák a forgalmat a Munkács és Rogatyin közötti országúton is.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Különös módon az Ukrajnában élő, békés magyarokkal szembeni eme akció egybeesett az amerikai külügyminiszter budapesti látogatásával, aki kemény, ultimátumszerű hangnemben vetette föl Ukrajna és Kárpátalja kérdését. A jelek szerint az akciót előzőleg egyeztették az amerikai kurátorokkal, akik ily módon is, és újfent nyomást akarnak gyakorolni a hivatalos Budapestre.

Michael Pompeo amerikai külügyminiszter, a magyar külügyi tárca vezetőjével, Szijjártó Péterrel tárgyalva, Kárpátalját geopolitikai problémaként tálalta. Szijjártó azonban nem engedett a washingtoni nyomásnak.

„Magyarország számára fontos az Ukrajnában, Kárpátalján élő 150 ezer magyar sorsa. Ennél fogva ez nem geopolitikai, hanem az ukrajnai belpolitikai helyzettel összefüggő kérdés” – válaszolta Szijjártó az amerikai külügyminiszternek.

Mostanra teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a kárpátaljai magyarok – akik politikai játszmák alkutárgyaivá lettek – nyomásnak, fenyegetéseknek és elnyomó intézkedéseknek lesznek kitéve.

News Front

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...