2018-10-09

88 ezer tonnányi lőszer robbant fel Ukrajnában – szerencsére ezt is rá lehet fogni Putyinra

Oszd meg másokkal is!

Hatalmas robbanássorozat rázta meg az északkelet-ukrajnai Icsnyát kedd hajnalban, amikor felrobbant a város melletti katonai lőszerraktár, ahol 88 ezer tonnányi lőszert őriztek. Az ukrán hadsereg vezérkara moszkvai diverzáns akciót sejt a történtek mögött, bár korábban is történt már kisebb robbanásos baleset a raktárban.

Az orosz határ közelében fekvő Icsnyában megkezdték az érintett terület evakuálását. A 40 kilométerről is hallható robbanás magyar idő szerint hajnali három körül történt, ezt újabb detonációk követték. A 400 hektáron lévő területen 88 ezer tonnányi lőszert őriznek.

A területen házak égnek, újabb robbanások hallhatók, nagy területen lekapcsolták az áram- és a gázszolgáltatást. Lezárták a város mellett elhaladó vasutat is északkeleti irányba, megállították az autós forgalmat is.

30 kilométeres körzetben lezárták a légteret is.

A robbanások miatt 16 kilométeres körzetben tucatnyi kistelepülés van veszélyben, ahol a lehulló lőszerek újabb tüzeket okozhatnak. Áldozatokról mindeddig nem érkezett jelentés.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A térségben 38 településen 20 ezer ember él, 12 ezret már evakuáltak.

Az ukrán vezérkari főnökség jelentése szerint megkezdődött a mentés, de egyelőre a károkról és a lehetséges áldozatokról nem érkezett jelentés. A kormányfő, Volodimir Grojszman közölte, azonnal a helyszínre repül.

Az ukrán miniszter Moszkvát okolja

A hatóságok eleinte technikai okkal magyarázták a balesetet, de Volodimir Omeljan közlekedési miniszter reggel jobbnak látta politikai síkra vinni az ügyet, és az oroszokat vádolni meg, elvégre akkor nincs saját mulasztás: a Facebookon arról írt, hogy a történtek mögött orosz drónos diverzáns akció sejthető.

Néhány órával később már a hadsereg vezérkara is erre utaló nyilatkozatot tett. A vezérkari főnök helyettese, vezérőrnagy Rogyion Timcsenko szerint legnagyobb valószínűséggel nem baleset történt. Az ügyészség mégis szolgálati időben elkövetett hanyagság gyanújával indított nyomozást.

(Unian – Index – Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!