2017-06-18

Muszlim diplomata gyilkolt Berlinben, a németek nem vonják felelősségre

Oszd meg másokkal is!

A diplomáciai mentesség okán nem vonják felelőssége Németországban azt a szaúdi diplomatát, aki néhány nappal ezelőtt gondatlanságból megölt egy biciklistát Berlinben.

Nagy felháborodást keltett Németországban az a néhány nappal ezelőtti eset, melyben egy szabálytalanul parkoló szaúdi diplomata megölt egy kerékpárost. A részletek szerint a diplomata luxusjárműve egy, az úttest szélén húzódó, kerékpárosoknak fenntartott sávban parkolt szabálytalanul. Az autóban ülő diplomata ekkor körültekintés nélkül kivágta a vezetői oldal ajtaját, amely úgy eltalált egy a járművet kikerülő kerékpárost, hogy az a helyszínen szörnyethalt.

Az 53 éves áldozat felesége felfoghatatlannak minősítette a diplomáciai mentességet élvező szaúdi hatósági ember által okozott balesetet, majd kifejtette:

engem nem érdekel, hogy az illető diplomata. Ha valaki ilyen felelőtlenül el tudja venni egy másik ember életét, akkor arra ki kell róni a rá vonatkozó büntetést.”

A feleség szavaira reagálva a berlini rendőrkapitányság szóvivője elmondta, meg van kötve a kezük, ugyanis Németország nem foszthatja meg a diplomáciai képviselő büntető joghatóság alóli mentességét. A német statisztikák szerint csak tavaly összesen 23 ezer közlekedési vétséget követtek el egyes diplomata státusszal rendelkező külföldi személyek.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!