2017-11-10

28 millió forintos kártérítést kap a 13 alkalommal leültetett szomáliai migráns

Oszd meg másokkal is!

Egy visszaeső bűnözőként számontartott szomáliai migránsnak mintegy 80 ezer angol fontnyi kártérítést ítéltek meg Nagy-Britanniában, mert az ellene megkezdett kitoloncolási folyamat okán indokolatlanul sokáig elzárva tartották a hatóságok.

A körülbelül 28 millió forintnak megfelelő összeget azért ítélték oda a tizenhárom alkalommal leültetett, 39 éves szomáliai Abdulrahman Mohammednek, mert miközben a brit hatóságok megkezdték a kitoloncolását,

az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy döntött, a bűnelkövetőt mégsem szabad Szomáliába visszaküldeni.

A patthelyzet kialakulása miatt az elkövetőt 445 napig – a bíróság szerint indokolatlanul – rács mögött tartották a hatóságok. Az 1996-ban Nagy-Britanniába érkezett Abdulrahman Mohammed poszttraumás stresszre hivatkozott a tárgyaláson, melyet még Szomáliában szenvedett el gyerekként.

Mindezek ellenére a befogadó, brit társadalomba való beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, ugyanis 30 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, ebből 13 alkalommal került rács mögé kisebb-nagyobb időközökreSajtóértesülések szerint egyelőre nincs kilátásba helyezve a migráns újbóli kitoloncolási folyamatának elindítása.

888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Kövess minket a Facebookon!